Пържени бекаси, яребици, гълъби или пъдпъдъци
Необходими продукти
- • 4 бр. птици (ако са пъдпъдъци - 8 бр.)
- • свинска мас за пържене
- • 3-4 ч.л. разтопено масло
- • сол
- • черен пипер
- За соса:
- • 200 г гъби
- • 1/4 ч.ч. бяло вино
- • 3-4 с.л. сос от печено месо или масло
- • 3-4 с.л. сметана
Начин на приготвяне
Птиците се почистват добре, измиват се и се посоляват отвън и отвътре, след което се запържват в силно загрятата мазнина. Слагат се в затоплени чинии и се наръсват с маслото и с черен пипер. Гъбите се задушават в част от мазнината от пърженето с прибавка на малко сол, виното, соса от печено и сметаната, която се слага накрая. С този сос се заливат изпържените птици. Поднасят се топли, като могат да се гарнират с картофено пюре или с пържени картофи, задушен ориз и салата по избор, сервирана в отделна чиния.
Рецептата е добавена на 17 Януари 2008 г.
Източник: "Аламинути", София Смолницка, 1988 г
Източник: "Аламинути", София Смолницка, 1988 г
Още рецепти за:
Ястия с други птици ⋅ Ястия с месо от дивеч ⋅ Ястия с гълъби ⋅ Ястия с пъдпъдъци ⋅ Ястия с яребици ⋅ Ястия с гъби
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.