Пържени бекаси, яребици, гълъби или пъдпъдъци
Необходими продукти
  • • 4 бр. птици (ако са пъдпъдъци - 8 бр.)
  • • свинска мас за пържене
  • • 3-4 ч.л. разтопено масло
  • • сол
  • • черен пипер
  • За соса:
  • • 200 г гъби
  • • 1/4 ч.ч. бяло вино
  • • 3-4 с.л. сос от печено месо или масло
  • • 3-4 с.л. сметана
Начин на приготвяне
Птиците се почистват добре, измиват се и се посоляват от­вън и отвътре, след което се запържват в силно загрятата маз­нина. Слагат се в затоплени чинии и се наръсват с ма­слото и с черен пипер. Гъбите се задушават в част от мазнината от пърженето с прибавка на малко сол, виното, соса от печено и сметаната, която се слага накрая. С този сос се заливат изпържените птици. Поднасят се топли, като могат да се гарнират с картофено пюре или с пържени карто­фи, задушен ориз и салата по избор, сервирана в отделна чиния.
Рецептата е добавена на 17 Януари 2008 г.
Източник: "Аламинути", София Смолницка, 1988 г
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.