Печени гълъби с грах
Рейтинг: 6
Сложност: Средна
Любима на 1 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от Wallentina
Необходими продукти
  • • 4 бр. гълъби
  • • 1 с.л. (10 мл) олио
  • • 40 г масло
  • • 50 г сланина
  • • 1 глава кромид лук
  • • 1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
  • • 1 ч.ч. (200 мл) пилешки бульон
  • • 600 г грах
  • • 8 бр. малки моркови
  • • черен пипер
  • • сол
Начин на приготвяне
Ситно нарязания лук се изпържва в масло и олио до пожълтяване, прибавят се нарязаната на ивички сланина и почистените гълъби, птиците се изпържват от всички страни. Налива се виното и се вари 2 минути, прибавят се бульона, сол, подправките, захлупва се с плътно прилягащ похлупак и се задушава на тих огън. Когато гълъбите са почти готови, се прибавят граха и морковите и се задушава до омекване.
Рецептата е добавена на 22 Март 2003 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
Wallentina
чирак с черпак
Снимка 1 27 Мар 2018

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.